Van de eilanden naar…..

Huisman probeerde een Taylor Swift grapje en Goos was not amused

Het was een volle zaal en een levendige atmosfeer, de 15e buurtshow op 13 februari in de Roode Bioscoop. Het leek wel of het hele Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland waren leeggestroomd. Sprekers waren Rein Heye kraker van het eerste uur (pakhuis het Seepaerd), Willem van der Horst (gids vanuit galerie Moon), Bernard Hunnekink, ooit oprichter van een van de vele actiecomites) en Erna Reijmers, dochter van een actievoerende moeder die heeft voorkomen dat op de eilanden Manhattan aan het Ij zou ontstaan.

Rein Heye kraakte eind jaren zeventig een oude knopenfabriek

Ijsbrand van Veelen wijdde zijn column aan Jacob Olie

Wat een geluk dat dat niet is gebeurd. Want heeft deze enclave tussen spoor en IJ zijn unieke karakter behouden. En dat komt vooral door de inzet van de betrokken bewoners. Een buurt dus waar je trots op mag en moet zijn.

Bij die buurt horen ook de artiesten van deze avonden: het trio van Marielle Tromp die veel succes hadden met hun repertoire.

Erna Reijmers, woont op het Prinseneiland en maakte mee hoe haar moeder zich ontpopte tot een activiste met als resultaat dat de eilanden hun karakter hebben gehouden.

Maar nu? De volgende show staat gepland op 2 april, en de grote verandering is dat de toegang kosteloos is. Maar….er moet wel gereserveerd worden. Want zo groot is de Roode Bioscoop niet. We gaan binnenkort vergaderen hoe we dit in goede banen kunnen leiden. Het thema is Interieur. Hoe wonen we, wat zijn onze favoriete voorwerpen, waar willen we van af? Kortom een soort marktplaats van droom en daad. Meld je aan via de nieuwsbrief en ja, het loket bij de Roode Bioscoop is open. Vol is dit keer echt helemaal vol.



Vorige
Vorige

Wat willen jullie kwijt?

Volgende
Volgende

Een speciale buurtshow: De Eilanden