Stadsdorp Live en Centrum Begroot

De zaal was weliswaar niet helemaal vol, maar de sfeer was als vanouds super: Stadsdorp Live ging voor de tweede keer over de Inwendige Mens. Iedereen was het erover eens dat het inhoudelijk een sterk programma was met gasten die echt iets te vertellen hadden. Dominique Nientker vertelde een onthutsende verhaal over arbeidsmigranten – mensen zonder papieren – die vaak onzichtbaar zwaar werk verrichten en in erbarmelijke omstandigheden leven. Opmerkelijk genoeg sloot de column van IJsbrand daar bij aan, die in herinnering bracht dat mensen 100 jaar geleden in kelders woonden en honger leden. Is er dan niets veranderd?

Sean Wainer leidt al 30 jaar de succesvolle Small World-winkel in de Binnen Oranjestraat – hij vertelde hoe hij vanuit Australie via Italie naar Nederland is gekomen. En waarom zijn broodjes duur zijn maar ook uitzonderlijk. Tenslotte Myrthe van der Wolf die een podcast de wereld in stuurt met de titel ‘Wat ik weet vandaag’. Over geestelijke gezondheid en blij zijn met je lichaam. Dat mag best rond en vol zijn.

Jan Derk Broekema en Eddy Hoorenman brachten nummers van Wim Sonneveld en sloten de show af met ‘Oh Haarlemmerdijk’. Dat de show sterker in elkaar zat en soepeler liep kwam ook door de steun van onze floormanager Marthijn Bontekoning. Eindelijk eens geen geluidsproblemen.

Centrum Begroot. Gaan we door? Als het ons ligt zeker maar hopelijk wel jullie steun. Stem daarom op www.centrumbegroot.amsterdam.nl/plannen.  Er zijn nog een paar stemmen nodig om de grens van 50 te halen. Daarna gaat ons plan naar de volgende ronde. Doen dus. We plannen een volgende show eind mei of begin juni.

Vorige
Vorige

Buren in de nieuwe buurtshow

Volgende
Volgende

Stadsdorp Live en Centrum Begroot