De uitwendige mens

Begin dit jaar hebben we de buurtshow gewijd aan de inwendige mens: wat eten we, hoe worden we dik en hoe vallen we af? Het is logisch dat na de inwendige mens ook de uitwendige mens aan bod komt en wel in de volgende buurtshow op 27 november, opnieuw in de Roode Bioscoop. Dan gaat het om identiteit, expressie, metamorfose en het dictaat van de mode. Waarom dragen de toeristen in Amsterdam veelal van die Afghaanse mutsen? Is het klimaat hier dan zo bar en boos?

De uitwendige mens richt zich op groepsgedrag en -dwang. Moet je als hooligan altijd een hoodie dragen en mag een oudere zich nog sexy kleden? Kledingstijlen die horen bij een bepaalde bevolkingsgroep, het komt allemaal aan bod. Wat gebeurt er als je ergens van afwijkt? En wat is de invloed van influencers op de mode? Hoe pik je de authentieke Jordanese vrouw eruit?

We zijn nog bezig met het uitnodigen van de gasten, maar wie een tip of suggestie heeft is van harte welkom. De muzikale gast staat in elk geval al vast: dat is de Senegalese zanger Mame N’Diak wat een wervelend optreden belooft te worden. Kaarten zoals gebruikelijk on line bij de Roode Bioscoop of aan de deur. Maar vol is vol.

Presentatie weer in handen van Maria Goos en Jaap Huisman.

Vorige
Vorige

De uitwendige mens (2)

Volgende
Volgende

Het bier vloeide en het water ook