brouwersgracht cropped

Waar kun je terecht met je vragen/ideeën of klachten?

https://www.amsterdam.nl/centrum-gebied-west/centrum/
NB: Deze site van de gemeente begint met een mededeling dat de site niet meer bestaat. Maar er valt wel door te klikken. Het is even zoeken, maar hier kun je wel te weten komen waar je nou precies voor wat moet zijn.

http://www.amsterdam.nl/zoeklicht als het gaat om AirBnB

http://www.verbeterdebuurt.nl  als het gaat om positieve of negatieve meldingen in onze buurt. Het is handig om deze app op je telefoon te hebben.

http://www.haarlemmerbuurt.nl, als het gaat om het winkelbestand.

Barbera Lavell is de gebiedscoordinator van de Haarlemmerbuurt. b.lavell@amsterdam.nl

De volgende informatie komt van de site van de gemeente: Amsterdam.nl

Contactpersonen in de Westelijke binnenstad:
Als u een goed idee hebt voor uw buurt of iets wilt organiseren, neem dan contact op met de gebiedsmakelaar van uw buurt.

Gebiedsmakelaar:

Matthew Eelman

twitter.com/mattheweelman
M.Eelman@amsterdam.nl

0622091867

Voorstel voor verbetering van de buurt, dat kan via stemvancentrum.amsterdam.nl

en amsterdam.nl/centrummakers

Op de buurtvergadering bleek er behoefte aan inzicht in de door de gemeente verleende vergunningen en ontheffingen. Via amsterdam.nl blijkt dat mogelijk. Van deze site de volgende informatie:

Bekendmakingen vergunningen en ontheffingen
Hier vindt u aanvragen voor vergunningen en ontheffingen die de gemeente Amsterdam heeft ontvangen en de besluiten hierover zoals omgevingsvergunningen, evenementenvergunningen en horecavergunningen.

Inspraak
Inspraak betekent dat u uw mening kunt geven over een onderwerp of uw wensen kenbaar kunt maken. Denk hierbij aan bestemmingsplannen en wijzigingen in het beleid.

Actuele inspraak- en inzageprocedures
Algemene inspraakverordening (PDF, 400 kB)
Inspreken gemeenteraad’

 

Voor een overzicht van alle ondernemingsverenigingen met namen en telefoonnummers van de contactpersonen: zie Amsterdamcity.nl
Hieronder valt ook de winkelstraatmanager van de Haarlemmerbuurt: Myra Rooijmans . telefoonnummer: 0621538560

Buurtagenten
Voor onze buurt zijn dat Peter Noot en Max Engelander. Peter Noot is bereikbaar via het algemene nummer: 0900-8844, peter.noot@politie.nl

Het algemene nummer voor klachten over overlast en achterstallig onderhoud is 14020, maar, zoals gezegd 9 oktober, doe vooral een MORA ( melding openbare ruimte Amsterdam) via :Verbeterdebuurt.nl

Inspecteur Bouwtoezicht
Jan Elzinga 020-2564633, mobiel: 0653386295, j.elzinga@amsterdam.nl

En verder: Willy en Meri waren er ook 9 oktober. Ze zijn geboren in de Vinkenstraat en wonen daar nog steeds. Ze zetten zich al jaren in voor een betere buurt.

Willy.alberts@planet.nl en Meribarends@cs.com

Ook actief in de Haarlemmerbuurt en dan met name ter bestrijding van de illegale vakantieverhuur: platform1013.
www.facebook.com/platform1013, ieder@platform1013.nl, www.haarlemmerbuurt-1013.nl – Hier is de voormalig winkelstraatmanager van de Haarlemmerbuurt bij betrokken: Nel de Jager.

Politiek

Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen hebben we een stadsdeelcommissie. Voor Groen Links is onze aanspreekpersoon Noah Zeevenhooven, te bereiken op N.Zeevenhooven@amsterdam.nl maar omdat die mail niet bijster goed werkt, kun je hem misschien beter een whatsappje sturen (spring daar behoedzaam mee om): 0625354280.

Geef een reactie