brouwersgracht cropped

Wat willen wij als Stadsdorp?

We richten ons op de leefbaarheid van de omgeving in al zijn facetten: hoe komen buurtbewoners en ondernemers met elkaar in contact, wat kunnen we voor elkaar betekenen, wat willen we veranderen en wat willen we zo houden? Natuurlijk springen we in eerste instantie in op actuele thema’s, zoals de verkeersdruk op Plein en Dijk. De eventuele omleiding van fiets- en scooterverkeer langs de Houttuinen. het plan om brug 95 te slopen over de Korte Prinsengracht.

Een ander belangrijk thema is de kwaliteit en diversiteit van het winkelaanbod die de dijk en het plein zo uniek maken in Amsterdam. We streven daarom naar overleg met de ondernemersvereniging BIZ en Platform 1013. Het laatste heeft zich ingezet tegen de oprukkende AirBnB.

En dan zijn er natuurlijk ook gezellige dingen: lezingen, rondleidingen, bijeenkomsten, borrels en momenten om met elkaar in contact te komen. Ideeën daarvoor: plaats een commentaar!

En we stappen naar de media als dat moet. Denk bijvoorbeeld aan de komst van Domino’s die dank zij een artikel in Het Parool (voorlopig) van de baan is.

Wil je hieraan meehelpen? Neem dan contact met ons op.

 

Sociale cohesie

Het lijkt ons leuk om eens per jaar een feest te organiseren met de buurtbewoners. Wil je daaraan meehelpen? Neem dan contact met ons op. Verder roepen we iedereen op ons te helpen met het opzetten van een stadsdorp.

Short- en longstay

Wat betreft de verhuur van woningen willen wij de eigenaren verzoeken om de voorkeur te geven aan vaste bewoning. Short stay en long stay vergunningen zijn er iets te veel in onze buurt, evenals illegale vakantieverhuur.

Wil je aan één van deze onderwerpen meehelpen? Neem dan contact met ons op.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. hansbaaij

    Beste Heleen, hou ons op de hoogte. Wat is er precies mis met deze tunnel?

  2. heleen van rijnbach

    ik heb de gemeente sinds ruim een jaar benaderd over de toestand van de planciusstraattunnel. Alleen de lampen zijn vernieuwd. Wacht voor de tweede keer op antwoord van ze. Zal jullie informeren, als je dat wilt.
    Heleen

Geef een reactie