Stadsdorp Live smaakt naar meer

talk2Het was een doorslaand succes, daar was het publiek maandag na afloop over eens: de eerste buurtshow van Dijk en Plein, Stadsdorp Live. Als organisatie zijn we nog steeds verrast over de enthousiaste reacties. Moord en Doodslag was het thema, waarover we spraken met filmregisseur Mijke de Jong, acteur Sieger Sloot (op de foto boven), buurtdiva Lies Barends en oud-hoofdcommissaris Joop van Riessen.

talk4(het team, van links naar rechts Carlien, Mario, Christa, Jaap, Martijn en Maria)

Het ging over tante Bep die een buurthuis wilde en zodoende de eerste kraker van de buurt werd. Het ging over het leven op straat. Over jaloezie. ‘Als er één nieuwe gordijnen had, dan moest de hele straat nieuwe gordijnen.’  Het ging over met tien krakers op een kamer slapen en over de mariniers die de Dijk kwamen schoonvegen.  Het ging over de succesvolle bestrijding van het heroïneprobleem in de binnenstad en over  hoe je je als acteur voorbereidt op de rol van een crimineel.  We hebben met zijn allen ‘De dievenwagen’ gezongen en we weten nu allemaal dat Lies vorige week iemand bedreigd heeft met een stokbrood. talk3Jan Eilander zong onder begeleiding van Rob van Zandvoort onder meer over Amsterdamse jongens, Christa ging in haar panterpak rond met de lootjes en IJsbrand van Veelen sprak een column uit over de oh zo pittoreske maar tegelijk duistere Baanbrugsteeg.

talk5Na afloop was er de Nieuwjaarsborrel en zoals jullie kunnen vaststellen was de opkomst zo groot dat er geen kip meer bij kon.

We gaan dus door, en wel op 16 maart met als thema Lief en Leed. Aanvang zal dan zijn om 20.00 uur (hier was op 13 januari enige verwarring over). Binnenkort start de kaartverkoop. Wees er snel bij want vol is vol.

Ideeen? Meld het ons.

Was je er afgelopen maandag bij? Laat iets horen.

Tot Lief en Leed.

 

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Bayu

    Het was echt top avond, zeer genoten ! Goede initiatief voor de buurt! Bravo Staatdorp DijkenPlein !

  2. Ila

    Ik heb volop genoten, gelachen en meegezongen en me ook een aantal keren laten raken door bepaalde aspecten in de interviews. Vandaag heb ik alweer nieuwe tickets voor 16 maart besteld, want ik wil absoluut niet het risico lopen dat ik er niet bij kan zijn de volgende keer. Heerlijk om dit in onze buurt te hebben! Dankjewel Maria en Jaap en alle andere organisatoren en creatoren, super!

    Ila

Geef een reactie