Wij, zeven mensen die wonen rond Haarlemmerdijk en -Plein, maken ons zorgen over onze fijne buurt. Daarom hebben we het stadsdorp en buurtcomité Dijk en Plein opgezet. We hebben drie doelen:

 1. Sociale cohesie. We zien graag dat buren elkaar blijven kennen, dat mensen niet vereenzamen, dat er gezellige activiteiten plaatsvinden en talenten een kans krijgen. Zie daarvoor de pagina’s over het stadsdorp.
 2. Leefbaarheid. We willen iets doen aan geluidsoverlast, fijnstof, fietswrakken, vuilnis, en de excessen van toerisme. Zie daarvoor de pagina’s over verkeer en milieu.
 3. Winkeldiversiteit. De Haarlemmerdijk is aantrekkelijk door een mix van specialistische, bijzondere winkels. Dat willen we behouden en als het kan verbeteren. Zie de pagina’s over winkels.

Wil je meehelpen?

 1. Schrijf je  in op onze blog/nieuwsbrief door je emailadres rechtsboven achter te laten.
 2. Laat de gemeente weten wat er beter kan. Hier is een overzicht van waar je terecht kan.
 3. Help ons met één van de onderwerpen hierboven. Laat ons weten dat je wilt meehelpen via de contactpagina.
 4. Teken onze petitie voor een scootervrije Haarlemmerstraat, -dijk en plein.

 

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Is het ook mogelijk om evenementen te plaatsen?
  Ik ga vanaf volgende week samen met een collega mensen een gezellige woensdagmiddag bezorgen met natuur en cultuur. Er is nog plaats voor meer deelnemers dus als er ergens een plekje is om bijvoorbeeld onze flyer te plaatsen geef ik dat graag door.

 2. Jan

  Een ideëenbus zou leuk zijn..

 3. R. van der Zant

  Beste mensen,

  Ik heb in de afgelopen maanden frequent overlast meldingen gedaan bij Stadsdeel Centrum, betreft “slapers in de Haarlemmerpoort”. Er wordt door SD Centrum helemaal niets gedaan om dit probleem op te lossen.
  In een van de reacties op mijn klachten schreven zij dat “de vroege dienst begint om 7.00 uur”.

  Ik heb n.a.v. mijn meldingen aan SD Centrum voorgesteld: breng heldere verlichting aan, zorg voor muziek (Centraal Station), huur tijdelijk personeel in, werk beter samen met Politie etc.etc.

  Vanmorgen, donderdag 30 januari 2020, trof ik om 6.38 uur opnieuw aan beide kanten bij de portiekingangen, in de Haarlemmerpoort opnieuw twee slapers aan.

  Ik vind het belangrijk om deze informatie met jullie te delen en ik hoop dat jullie misschien iets kunnen doen aan deze overlast.

Geef een reactie