De boot was vol

Nicole Hassselman op de IJpont

De boot was vol. Op 26 september was de Roode Bioscoop gevuld met allerlei buurtbewoners die kwamen kijken en luisteren naar het thema Heen en Weer. Aanleiding is het Cantaproject dat mensen die slecht ter been zijn, brengen en halen naar een bestemming in het centrum. Schiphol zit er niet in, maar de Dam wel. De proef wordt als het goed is op 11 oktober gestart. Hierover binnenkort meer.

Natuurlijk konden we niet heen om het beroemde lied van Drs. P. ‘De veerpont, dat nu werd vertolkt door de jonge Ringo Maurer met zijn accordeon. Liza van Zeijderveld verzorgde het muzikale hoofdprogramma en kreeg de zaal aan het bewegen met ‘Had een mens maar geen familie op aard’. Liza treedt op 21 oktober op in het Polanentheater.

De column van Ijsbrand was voor velen weer een blikopener met de geschiedenis van straat en dijk, ooit helemaal gericht op het IJ, maar nu afgesloten van het water door het spoor en de eilanden.

En dan waren er verder Johan Struwe, een ouderwetse sigarenboer, en de schippers Nicole en Norman die de veerponten over het IJ besturen. Geanimeerd, leuk en hartverwarmend in deze troebele tijden.

We gaan door: de volgende buurtshow staat al weer gepland op 28 november. We roepen de abonnees van Dijkenplein op om met het ideeen te komen, voor een thema en voor markante gasten.

Vorige
Vorige

Stadsdorp Live: Vlees en bloed

Volgende
Volgende

De peukenstofzuiger doet het werk