Sweet(s) dreams

brug1

 

Hier wordt niet langer de brug geopend en gesloten maar geslapen, vanaf begin volgend jaar. Het brugwachtershuisje van de Willemsbrug, een fraai staaltje Amsterdamse School, verandert in een hotelsuite, onderdeel van het concept Sweets. Inmiddels zijn er al een kleine 20 van dergelijke kleinodiën in de stad tot hotelkamer omgetoverd.

Leuk, maar waar blijven dan de brugwachters? Marian Vlek, general manager, licht toe dat de bruggen voortaan vanaf een centrale plek worden bediend. Dat zal ongetwijfeld in personeel schelen.

En wat gebeurt er bij extreme hitte? Wie houdt dan het wegdek nat? Dat blijkt geen zaak des brugwachters maar een taak voor Waternet die de spuiters met slangen de brug opstuurt.

brug2

Het gebouwtje wordt nu verbouwd tot een ‘suite’ van circa 140 euro per nacht. Daar krijg je dan wel oordoppen bij cadeau, want laten we eerlijk zijn, helemaal geruisloos is deze plek in Amsterdam niet. Vlek geeft toe dat het Sweets-concept voor lichte slapers misschien je dat is. Je kunt natuurlijk ook besluiten de hele nacht op te blijven en te genieten van wat er zoal op het water en over de weg voorbij komt.

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Geef een reactie

Sluit Menu