Nel de Jager r.i.p.

Zojuist is bekend geworden dat Nel de Jager is overleden. Haar dochter heeft het bericht van haar overlijden op Facebook geplaatst. Nel was een begrip in de Haarlemmerbuurt: ze heeft als winkelstraatmanager jaren lang de winkelstraat ‘bewaakt’. Wat 25 jaar geleden nog een weinig florerende winkelstraat was met veel overlast, is door haar toedoen veranderd in een goed lopende en aantrekkelijke winkelbuurt. De Haarlemmerdijk werd zelfs uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland.

In 2016 moest ze door een conflict met de BIZ vertrekken; desondanks was ze nog vaak in de straat te vinden met haar camera, haar sjekkie en haar altijd speurende blik. Na haar vertrek was Nel nog actief in het centrum van Hilversum, in haar geboortestad Den Haag en in de Amsterdamse Oosterparkstraat. Ze gold als een expert op het gebied van branding, winkelformules en commerciele mogelijkheden van winkels.

Nel zal niet licht vergeten worden in de Haarlemmerbuurt.

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 3 reacties

  1. Dat is verdrietig nieuws.Ze zal zeker niet worden vergeten.

  2. Nee toch!!! Deepest condolences aan haar familie…

  3. Ze was heel betrokken hier in de buurt, inderdaad. Sterkte toegewenst met dit verlies.
    Cecilia

Geef een reactie

Sluit Menu