Tien jaar gebakken pizza

pizza2Een eigen kookboek – te koop in de Kookboekhandel -, en een feestje op het plein: dat de Pizzabakkers tien jaar bestaan, zullen we weten. En als Haarlemmerdijk kunnen we er trots op zijn dat de ambachtelijk gemaakte pizza tien jaar geleden hier voor het eerst werd gebakken. Dat gebeurde en gebeurt in de zaak waar voorheen het restaurant Da Noi was gehuisvest.

Sindsdien hebben de pizzabakkers zich als een olievlek over de stad verspreid, allemaal met als handelsmerk de Romeinse pizza. Daarbij ligt de nadruk op de samenstelling en de knapperigheid van het deeg. De ene pizza is de andere niet, zo hebben de Pizzabakkers wel bewezen als je ze vergelijkt met de andere pizzeria’s  die inmiddels in grote getale zijn neergestreken in de Haarlemmerbuurt. Het kookboek kost 14,95 euro.

pizzabak

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 3 reacties

  1. Het zijn lekkere pizza’s, maar je wilt niet achter ze wonen, want rekening houden met de buren doen ze niet aan. 365 dagen per jaar overlast al 10 jaar dus! Ontzettend asociaal keukenpersoneel.

  2. Je hebt volkomen gelijk dat je de keerzijde benadrukt joke!

  3. Na een brand bij de Pizzabakker, zijn zeniet even langs geweest bij de buren die er overlast van hadden!

Geef een reactie

Sluit Menu