Talkshow in de Roode Bioscoop

Dag lieve buurtbewoners,

 

Je ziet het niet altijd aan ze, maar het is echt waar: in onze buurt wonen heel veel mensen met een creatief beroep. We hebben het niet alleen over filmmakers, ontwerpers, beeldhouwers, theatermakers, zangers, dichters, muzikanten, en verhalenvertellers, maar ook over mensen die op een creatieve manier hun werk doen; koks, bierbrouwers, ondernemers met interessante plannen, denkers, juffen en meesters met een visie, planologen, tuinders met een bijzondere aanpak, noem maar op.

Wij dachten dat het leuk zou zijn om in de Roode Bioscoop, wat een unieke prachtplek is dat toch, met enige regelmaat een talkshow te organiseren. En gelukkig voelt Martijn, de programmeur van de Roode Bioscoop daar ook voor.

DAAR HEB IK HELEMAAL GEEN ZIN IN.

Nou, dan kom je lekker niet. En als je wel zin hebt, dan betaal je enkele euro’s om binnen te komen, en dan begint het. Als het onderwerp van de dag bijvoorbeeld Theater is, dan kan je verwachten dat je na een uurtje of twee naar buiten gaat en dat je zegt:’Ah! Werkt het zo! En dat je geluisterd hebt naar een acteur, een schrijver, en een regisseur en dat je daar na afloop bij de bar nog heel leuk mee hebt staan praten. Waarschijnlijk zal er tussendoor ook wel een moppie gespeeld worden  en de bar is natuurlijk open.

Iemand, we weten nog niet wie, zal de talkshow enige structuur geven, maar de buurt kennende zal er al heel snel een interactie met de zaal zijn en dat is ook de bedoeling. Het is de bedoeling dat het publiek vrijuit kan spreken en vragen kan stellen aan degenen op het podium, dat geen podium is maar een tafel met een paar stoelen.

Er is een groslijst opgesteld van onderwerpen maar we houden ons aanbevolen voor suggesties uit de buurt. Een willekeurige greep: mode (inclusief een modeshow), culinair, film- en filmproductie, acteurs en toneelspelen, schrijvers en denkers, het klassieke Jordaanlied, architectuur. Bij het laatste onderwerp kun je denken aan de verbouwde Haarlemmerpoort en de wederopbouw van de Houttuinen nu al weer 35 jaar geleden.

Wij denken dat het heel gezellig kan worden en dat het leuk en inspirerend is voor ons allen, om te weten wat er allemaal  boven en achter de winkels tot stand wordt gebracht.

Binnenkort gaan we verder invulling geven aan deze buurttalkshow. Ideeen zijn van harte welkom. Wat vinden jullie hiervan?

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 8 reacties

  1. Helemaal leuk en fantastisch plan.

  2. Mooi initiatief! Als niet-creatieveling zal ik nieuwsgierig publiek zijn.

  3. Leuk idee! Ik ben benieuwd!

  4. Wat een goed idee! Wacht met spanning op de eerste keer!

  5. Ondersteun graag dit zinvolle initiatief. Voor ‘eigen inbreng is eerst nader vóór-overleg gewenst.

Geef een reactie

Sluit Menu