Open ateliers met Pinksteren

ftilafoto

foto van ila blanken

Het begint een traditie te worden dat kunstenaars met Pinksteren hun ateliers en soms woningen open stellen voor het publiek dat aldus kennis kan nemen van het werk dat in de buurt verricht wordt. Het zijn maar liefst 62 adressen dit keer waarvan het leeuwendeel te vinden is op het Bickers- en Prinseneiland. Zie voor de volledige lijst www.oawe.nl. Er is een informatiepunt op het Hendrik Jonkerplein.

We pikken er enkele uit. Onze gewaardeerde stadsdorpleden Ila Blanken en Rene Treumann stellen respectievelijk hun woning en drukkerij open,  nr 60 en 56 op de route. The Route Photo Gallery is voor het eerst present, net als art gallery Rietveld in de voormalige ABN Amro. De fameuze keramist Alexander Lichtveld (45)  is een tip, en Ans Markus, ach ja wie kent Markus niet. Kortom wandelen maar op 8,9 en 10 juni vanaf 12.00 tot 18.00 uur.

 

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Dankjewel Jaap, je beschrijft het weer prachtig!

    Zoals ik in het programmaboekje, dat vrijwel bij elke winkelier en restaurateur in onze buurt klaar ligt om te worden meegenomen schrijf: “ik fotografeer al tientallen jaren in zowel kleur als zwart-wit. Tijdens OAWE zal ik kleurrijke beelden laten zien. Ik kijk er naar uit om je bij ons thuis te mogen ontvangen.”

    Ila

  2. Hoe zo Open Ateliers begint een traditie te worden. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw vinden de O.A. op de westelijke eiladen plaats. Alsjeblieft. Als je van je buurt houdt verdiep je dan in de geschiedenis.

Geef een reactie

Sluit Menu