Einde Blauwe Regen?

kraan3

Grote consternatie op de Haarlemmerdijk op maandag 27 mei. Als betrof het een militaire operatie vulde de dijk zich met ladderwagens, hoogwerkers en steigerbouwers. Actie van Ymere zo bleek die het schilderwerk op diverse panden ter hand wil nemen. Nou, ter hand?

Omdat de schilders bij kozijnen en boeidelen moeten kunnen, wordt gevreesd voor het voortbestaan van de monumentale blauwe regen op de nummers 144, 146 en 150. Het bedrijf Rutges nam zelfs het woord kappen in de mond. We gingen onmiddellijk controleren op de vergunningensite van de gemeente of daar toestemming voor is gevraagd. Quod non. Een omgevingsvergunning is altijd een vereiste.

kraan2

De kap- of snoeiactie is gepland voor 7 juni dus voor die tijd kan de buurt nog in opstand komen tegen deze plannen. Natuurlijk, schilderen is van tijd tot tijd nodig maar we willen ook het groen in de buurt sparen. Laat je stem horen, bijvoorbeeld op deze site.

kraan1

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 7 reacties

  1. De Blauwe Regen is een fantastische klimmer, die, als het mee zit, ook wonderschoon bloeit. Het is wel een geweldenaar, die hekwerken en constructies met groot gemak wurgt en kapot maakt. Je moet hem dus echt in de gaten houden en jaarlijks wat snoeien en zo. Hij laat zich toch niet uit het veld slaan en komt op overvloedige wijze terug. Laat Ymere onderhoud doen, want dat moet toch, ook voor het woongenot. Maar eis een omzichtig omgaan met deze woesteling!

    1. Helemaal mee eens

  2. Red de blauwe regen!! Zet ‘m op DijkenPlein!

  3. Inmiddels heeft de gemeente bevestigd dat er geen omgevingsvergunning is verleend, dus kappen of snoeien gaat zomaar niet.

  4. Neee geen kap van de mooie blauwe regen!!!

  5. De blauwe regen moet blijven, is volgens mij een oudere boom. Buiten het feit dat er geen vergunningen zijn, is het geen mogelijkheid om de boom te laten opnemen als monumentale boom in bestand van gemeente Amsterdam? de bomen op het Haarlemmerplein staan hier ook in, deze zijn volgens mij jonger dan de blauwe regen.

  6. wat een heerlijke hartvverwarmende reactie’s op onze blauwe regen.. natuurlijk willen wij iok dat ie blijft ztaan. er is al zo weinig groen. we on tkwamen niet aan een snoeibeurt omdat deze week er steigers komen en er geschilderd gaat worden. . maar ik vertrouw op de pla nt ompweer mooier te worden dan deze al.was. . op een mooie ,zomer. groetjes frank en roland

Geef een reactie

Sluit Menu