Hallo allemaal

Het is een tijdje stil geweest.  We hadden het druk. Maar we zijn er weer. We zoeken dringend iemand die ons kan helpen met onze site. We willen er filmpjes opzetten en nog veel meer, maar er is steeds gedonder. Wie helpt ons?

Een paar buurtbewoners hebben hun tuin aangeboden voor de zomerborrel. Zullen we dat in gang zetten? Is daar behoefte aan?

Hier twee interessante mededelingen van de gemeente die heel interessant zijn. Klik op CB poster bovenaan. Hieronder wat meer informatie hierover van onze gebiedscoordinator Barbera Lavell:

Beste heer/mevrouw,

 

Ik informeer u graag over het nieuwe project Centrum Begroot van Stadsdeel Centrum. Mogelijk is dit interessant voor u of voor mensen binnen uw netwerk.

 

Centrum Begroot

Sinds woensdag 10 april is het mogelijk om bij Stadsdeel Centrum een plan in te dienen voor een mooier, groener of leefbaarder stadsdeel.

Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van Stadsdeel Centrum én daarbuiten, kunnen t/m woensdag 8 mei via centrumbegroot.amsterdam.nl een plan indienen.

Als het plan 50 likes of meer krijgt, wordt getoetst of het financieel haalbaar en uitvoerbaar is. Vervolgens kiest de stadsdeelcommissie de beste inzendingen.

 

In de stemronde kiezen bewoners uit Centrum hun favoriete plannen door hun winkelwagen te vullen met plannen tot maximaal € 200.000,-

De voorstellen met de meeste stemmen worden uitgevoerd. De gemeente, maatschappelijke organisaties of bewoners zelf gaan ermee aan de slag.

 

Delen binnen netwerk

Heeft u zelf een idee? Laat het dan weten via https://centrumbegroot.amsterdam.nl/. Hier staat ook alles nog een keer duidelijk uitgelegd.

En als u Centrum Begroot kenbaar wilt maken binnen uw netwerk, heel graag. U kunt hiervoor het facebookbericht delen: www.facebook.com/stadsdeelcentrum/,

bijgevoegde poster ophangen of mogelijk persoonlijk attenderen op Centrum Begroot. Ook als u  zelf geen plan wilt indienen,  neem een kijkje op de website want dan kunt u op een plan van een ander stemmen!

 

Verschillende manieren

Ideeën voor grote of kleine plannen kunt u ook nog steeds kenbaar maken bij de gebiedsmakelaars of bij de stadsdeelcommissie via de Stem van Centrum.

Centrum Begroot is een nieuwe mogelijkheid voor plannen waar bewoners uiteindelijk zelf €200.000 over verdelen.

Mocht u nog vragen hebben dan horen wij het graag.

Vriendelijke groet,

Barbera Lavell

Gebiedscoördinator Centrum West

Gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum

 

En de tweede mededeling:

Beste bewoners en ondernemers in de Haarlemmerbuurt,

 

De stadsdeelcommissie Centrum vergadert op 7 mei a.s. in en over de Haarlemmerbuurt. We hebben vijf onderwerpen gekozen en willen graag van u weten wat er op die thema’s leeft in de buurt.
De avond begint om 20.00 uur in de Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124 – 126  en u bent van harte welkom!
Over de  volgende onderwerpen willen we –specifiek gericht op de Haarlemmerbuurt-  in elk geval graag spreken en uw mening horen:

 

 1. Afval
 2. Toename buitenslapers
 3. Snorscooters Haarlemmerstraat/-Dijk
 4. Winkeldiversiteit (waar loopt de BIZ tegenaan)
 5. Toegankelijkheid Haarlemmerbuurt (doorloopruimte op stoepen)

 

Iedereen is van harte welkom. Om inzicht in de opkomst te krijgen en omdat de zaal uiteindelijk ook vol kan zijn vragen we u zich aan te melden viabestuursondersteuning.sdc@amsterdam.nl
U vindt de agenda van de vergadering vanaf volgende week dinsdag via centrum.notubiz.nl

 

We hopen op uw komst!

Vriendelijke groeten

Namens de stadsdeelcommissie Centrum

Pia Bruin, voorzitter

 

 

 

 

 

Deze post heeft 2 reacties

 1. Het lijkt mij zinvol te – doen – onderzoeken of we gebruik kunnen maken van één of meer subsidie-mogelijkheden ter financiering
  van de avond- vergader- en/of ontmoetings-mogelijkheid in het Koffiehuis, Haarlemmerstraat 146.
  Op 17 april j.l. was ik aanwezig bij de – óók aan U !!! gerichte kennismakings-bijeenkomst aldaar.

 2. De vorige borrel vond ik heel geslaagd (was voor mij de eerste keer dat ik erbij was), dus wederom een borrel lijkt me absoluut erg leuk.
  Iets anders: als ik een (nieuws)bericht zie dat nuttig of van belang is voor buurtbewoners om te weten, naar wie kan ik dat dan toesturen voor eventuele plaatsing op deze website?

Geef een reactie

Sluit Menu