Blote voeten op het plein

Blote voeten op het plein

Na maanden van leegstand is het pand van Hettema, Olien en Vetten, aan het Haarlemmerplein eindelijk toe aan een nieuwe bestemming. Vanaf 1 februari trekt Trekbarefoot in het karakteristieke pand waarmee de zuidkant van het plein zowaar een modieuze bestemming krijgt. Trekbarefoot beroept zich erop de enige winkel in Nederland te zijn die het blote voeten-gevoel nabootst met speciaal schoeisel, zoals teensokken waarmee je op straat kunt lopen of uiterst lichte schoenen met een flexibele zool. Op de site Trekbarefoot zijn de verschillende modellen zichtbaar – en vanaf 1 maart zal de winkel officieel opengaan.

Hettema zat decennia lang in de winkel, gespecialiseerd in smeerolie voor auto’s en vrachtwagens. Er stond zelfs een benzinepomp voor het pand. Sinds vorig jaar huist Hettema in een beter bereikbaardere zaak in Purmerend.

ATM

Een winkel op de Nieuwe Hoogstraat moet zijn geldautomaat verwijderen uit de gevel. Daarmee is het beroep van de BIZ ter plaatste gehonoreerd. De ATM is uitsluitend op toeristen gericht en berekent ook nog eens vijf euro extra voor wie – als buitenlander – geld uit de machine wil trekken. Heeft dit gevolgen voor de ATM’s in onze buurt, die met name in de Haarlemmerstraat de winkelpuien ‘verontreinigen’? We zijn benieuwd. Vorig jaar mocht het Stomerijtje geen ATM plaatsen omdat het pand een rijksmonument is.

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Geef een reactie

Sluit Menu