De Nieuwjaarsborrel en wat er mis ging

De Nieuwjaarsborrel en wat er mis ging

borr2Nu hadden we zo een leuke quiz in elkaargedraaid, maar jullie waren met veel meer dan we hadden gedacht en de locatie was niet geschikt voor groepsformaties, want dat was de bedoeling: antwoord a gaat links  staan, antwoord b rechts.

Nou ja… andere keer. Dank jullie wel dat jullie er allemaal waren.

Onze site is weer op orde met diepe dank aan Jeantine Feest.

Even over de communicatie. Tijdens de buurtborrel hoorden wij wat klachten over ons. We reageren niet adequaat op voorstellen en initiatieven waar buurtbewoners op de site mee komen, zoals bijvoorbeeld het idee om als buurt gezamenlijk de  vier mei herdenking te beleven.

Misschien moeten we even wat toelichten: het is niet zo dat alle plannen die er leven door het kernteam, dat zijn acht mensen, allemaal gerealiseerd kunnen worden. Maar het is wel de bedoeling dat buurtbewoners elkaar vinden via deze site om het een en ander samen te organiseren.  We kunnen dan wel ondersteuning geven. Ilse Vis is een nieuwe bewoonster, toevallig ook een winkelstraatmanager maar elders in de stad, die  zich hier graag voor wil inzetten. Dus laten we dit afspreken: als je een plan hebt zoals samen eten, samen op zaterdagochtend naar The Movies, een viermeiherdenking samen doen, zet dan je mailadres of je telefoonnummer bij je bericht zodat buurtbewoners er direct op kunnen reageren.  Als er niet gereageerd wordt, en dat is nou eenmaal helaas vaak het geval, dan is er blijkbaar geen animo voor het plan. Maar mensen… blijf het proberen.  Een gemeenschap opbouwen is een kwestie van een hele lange adem. En we hebben geen haast.

borr3De tour des artistes gaat ook gaat ok veel langzamer dan we hadden gedacht, maar het geeft niet. We hebben nu een jazz zangeres, iemand die wil voorlezen uit zijn boek over zijn zeil wereldreis, misschien wil Auke voorlezen uit zijn boek over de provotijd, we hebben een danser en we hebben locaties. Dus.. langzaamaan gaat het wat worden. Misschien wil Willem Nijholt ook iets voorlezen in iemand anders zijn huis?

Dag mensen! We gaan door! En als je interesse hebt in de bijeenkomst waar Myra de winkelstraatmanget het over heeft, reageer dan op haar bericht. Dan weten we of er interesse is.

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 4 reacties

 1. Beste Buurtbewoners,
  Cafe 2 van Jos van Dijk was alweer bijna te klein voor de opkomst, waarbij ik een woord van dank aan Jos wil geven voor de gastvrijheid tijdens onze nieuwjaars borrel. En dus ook wil uitspreken , dat het zo goed was te zien dat elke keer de opkomst groeit. Dit kan het dorpsgevoel allen maar versterken.

  Jaap en Maria, dank voor jullie tomeloze inzet en energie voor ons Stadsdorp en de Site, die almaar in ontwikkeling is!
  groet Martin

  1. Dank je Martin!!! Ja waar de volgende keer?

 2. Hoezo gezamelijke 4 meiviering? Die doen we al jaren om de hoek op de Noordermarkt. De volgende is op 4 mei 2019 20.00 uur, als je om 19.45 uit de Haarlemmerbuurt vertrekt ben je op tijd. Eerder mag ook.
  Dick van der Heijden

  1. We bedoelden eigenlijk een 5 mei bevrijdingsontbijt dick

Geef een reactie

Sluit Menu