2018

Dit was het Dominojaar voor de Dijk.  Ze zijn er dan toch gekomen, maar er lopen nog twee zaken die hier betrekking op hebben. De eerste is tegen de gemeente die toestemming tot vestiging heeft gegeven en de tweede is tegen Domino’s zelf. Het was ook het fietsjaar. De fietsroute blijft de gemoederen nog wel even bezig houden en dankzij Hans Baaij, lid van het Stadsdorp, blijven we hiervan goed op de hoogte. Koffie en Thee Het Zonnetje, heeft na jarenlang procederen, met steun van de advocate Maaike Cohen, die de winkeliers bijstaat, de dreigende 400 procent huurverhoging weten te terug te draaien tot weliswaar een huurverhoging, maar een van realistische proporties. Een exorbitante huurverhoging dreigt ook voor Mary Ann, voor al uw lingerie.  Hopelijk kan de biz-jurist iets voor hen betekenen. Mary Ann, al jaren en jaren bestierd door moeder en dochter, is voor veel vrouwen een begrip. Hoe de moeder de maat van een b.h altijd precies weet is een geheim onder vrouwen.

Cafe De Poort, al een eeuwigheid een begrip op de Dijk, staat te koop. Wat gaat het worden?  En boven de Eko Plaza is een enorme yoga-studio gekomen.

Er is een zeepwinkel bij  en op de kop van de Haarlemmerdijk is een winkel gekomen, zonder naam, met onduidelijke waar en onduidelijke openingstijden. Minder goed nieuws over B’glamour – Miranda wil ook vanwege de abnormale huur de pijp aan Maarten geven. Huurprijzen en -verhogingen lijken ook een thema voor 2019. Maar Myra, de buurtmanager, is optimistisch over dijk en plein: meer belangstelling van ondernemers en minder leegstand.

Voormalig Van Leek is de kledingwinkel Number Nine geworden en alle appartementen boven de winkel zijn verhuurd. Volgens de winkelstraatmanager zal Number Nine het tijdelijke huurcontract verlengen.

Stadsherstel heeft met een crowdfunding actie 500 bijdragen binnen gekregen en de 171.000 euro voor het herstel van de Poort is er! In de poort komen tien woningen en onderin een café-restaurant. We hopen dat de prachtige klok ook weer in ere hersteld gaat worden. De klok op de brug over de Korte Prinsengracht was een tijdje weg, maar die hangt er weer.

We hebben met het stadsdorp vergaderingen en overleg gehad met verschillende afgevaardigden van verschillende politieke partijen. Ons is gevraagd om vanuit de winkeliers, in samenwerking met de bewoners, een plan te ontwikkelen over hoe wij de toekomst van dijk en plein zouden willen zien. Iedereen die hier een idee over heeft kan zich aanmelden.

We zijn begonnen met de interviews. De eerste was de orgelman, de tweede  is buurtbewoonster Lies Barends, maar die moet alles nog een keer vertellen want de microfoon bleek stuk.  Onze bedoeling is om elke maand een gefilmd portret van een winkelier of een buurtbewoner op deze site te zetten.

Het eerste stadsdorp-uitje naar Het Zonnehuis om de kerstmusical ‘Kerst in de Jordaan’ te zien was een succes. Het bleek een hilarische middag. Wie een uitje wil organiseren… graag! Zeg het maar. Ilse Vis is de winkelstraatmanager van de Reguliersdwarsstraat, maar woont bij ons in de buurt en wil zich graag inzetten voor de organisatie van evenementen en evenementjes.

Er is besloten dat vakantieverhuur in de Haarlemmerbuurt verboden is. Daar zijn we heel blij mee.

En 13 januari gaan we bij Coffee and Such elkaar zien en de buurtquiz spelen. Allemaal een geweldig gezond en vrolijk 2019.

Jullie eigen Stadsdorp.

 

Deze post heeft een reactie

  1. Fijn, die geregelde updates over onze buurt. Bedankt voor jullie inzet op alle gebied.
    Graag komen Marieke van der Zeijden en ik even op de buurtborrel op 13 januari.

Geef een reactie

Sluit Menu