Dijk en Plein met kerst

Dijk en Plein met kerst

Op Eerste en Tweede Kerstdag is het stadsdorp uitgevlogen naar het Zonnehuis in Noord waar de Jordaan zich in volle glorie presenteerde – Kerstfeest in de Jordaan. Een schitterend theater uit 1932 en een optimistische boodschap vanuit de hemel, met wijlen Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. ‘Toe Johnny zing een liedje voor mij alleen’, afgerond met een ‘Pikketanussie dat gaat er altijd in.’  Dit alles werd gezongen door Rob van de Meeberg, Mieke Stemerdink en Harrie Slinger, begeleid door vier ravissante engelen. De Here zag dat het Goed was.

zonn2

 

De stadsdorpers die dit uitzinnige spektakel aanschouwden en het afrondden met veel pikketanussies waren Bayu, Jaap Huisman, Christa en Davied, op Tweede Kerstdag gevolgd door de voltallige familie van Hans Baay en Ila Blanken plus Ewald Holzhaus.

zonn3

 

De expeditie Buurt op Stap moet een vervolg krijgen en we vragen dijk-en-pleiners met ideeën te komen. Een is alvast geboren: met ouderen en slecht ter beenden in een fietstaxi langs het light-festival. Opdat we allen het Oudjaar halen en het liefst de zomer van 2019. En de Nieuwjaarsborrel staat ook: op 13 januari bij Coffee and Such, Schrijf je nog in, of meld je aan, op 11 januari sluit de inschrijftermijn…..

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft een reactie

  1. Ja het was inderdaad een enorm leuk uitstapje, we hebben volop genoten! We kunnen helaas niet naar de Nieuwjaarsborrel… zijn wel zeer geïnteresseerd over de ontwikkelingen rond Domino’s.

    Ideeën voor toekomstige expedities Buurt op Stap:
    – de Dienst voor Ongelovigen: ieder kwartaal wordt in de Rode Hoed het begin van een nieuw seizoen gevierd.
    – iedere zaterdagmiddag is er in de Roode Bioscoop het zg. Café Rosso (vrije toegang)
    – met z’n allen naar de Movies met een hapje vooraf en een drankje achteraf

Geef een reactie

Sluit Menu