Wie oh wie is de mooiste?

Wie oh wie is de mooiste?

Sprookjes zijn de wereld nog niet uit. En een happy end is ook goed mogelijk, zo op de valreep van het oude jaar. In de eerste twee weken van december kunnen bezoekers van de buurt – maar ook bewoners – stemmen op de mooist ingerichte etalage van de Haarlemmerbuurt. Nogal wat ondernemers hebben zich uitgeleefd op hun uitstalkast en werd de afgelopen dagen druk gefotografeerd. IMG_0745dans2

Ter opluistering van de feestvreugde trokken zaterdag 8 december fraai versierde performers door de straat – het is allemaal bedoeld om de winkelbuurt extra onder de aandacht te brengen. En het lijkt gelukt: in onze omgeving hoorden we mensen ‘van buiten’ (Almere, de Pijp, de Nieuwmarkt) zeggen: ‘ goh wat een afwisselende straat is het toch. Kernachtige uitspraak van een bezoeker: ‘Je hebt hier tenminste niet alles van hetzelfde, geen of nauwelijks ketens, en om de 10 meter weer een andere ervaring.’ Waarvan akte.

(PS; In veel winkels ligt een flyer met een QR-code – wie die aanklikt maakt kans op een prijs in een van de deelnemende zaken.)

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wat leuk, trots op onze leuke winkelstraat!

    1. Blijf op de hoogte van alle nog komende kerst events in de straat via facebook Haarlemmerbuurt shopping centre. Ook op instagram zijn we actief, vind ons onder de naam Haarlemmerbuurt shops! Volg & like, dat helpt.

Geef een reactie

Sluit Menu