Als op het plein de lichtjes….

Ze hangen er weer de bollen en bolletjes van de kerstverlichting die vorig jaar werden geïntroduceerd. Toen was er kritiek omdat de straat, dijk en plein er uitzagen als een discofeest. Nu heeft de firma Avontuur beloofd dat het een vloeiende lijn wordt, een golf van licht over de straat. Het is een bijzondere flow deze verlichting: nergens in Nederland hangen deze zogenaamde PGB-bollen.

Op zaterdag 27 oktober zullen we het weten als de feestverlichting – want zo heet het officieel – op het Haarlemmerplein feestelijk in werking wordt gesteld. Dat gebeurt met gluhwein en een druk op de knop, om 18.00 uur. Bewoners en ondernemers zijn van harte welkom op het terras van cafe Keizer. De fabrikant van de verlichting, de firma Avontuur, zal een demonstratie geven van de mogelijkheden. De avond tevoren zal alle verlichting in Amsterdam worden aangezet met een ‘switch-on’ evenement: dat gebeurt met laserstralen vanaf de A’damtoren – als het goed is bereikt die straal ook het Haarlemmerplein.

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Geef een reactie

Sluit Menu