Op weg naar een groene dijk

De gemeente stelt subsidie beschikbaar voor het vergroenen van de openbare ruimte (zie ook de site www.amsterdam.nl). Dit is een uitgelezen kans om meer groen aan de gevel of op platte daken aan te brengen, wat je een win-win-situatie zou kunnen noemen. Groen is het antwoord op de hetere zomers, geleidt beter de – overvloedige – regenval en dempt ook nog eens het geluid. En niet in de laatste plaats: het is een middel om de uitstoot van fijnstof te compenseren.

Als voorwaarde stelt de gemeente dat de minimale oppervlakte van gevel of dak 30 vierkante meter is, en dat de aanvrager een gedetailleerd plan plus begroting indient. Omdat het bestuur van het stadsdorp dit een uitgelezen kans vindt om de straat en het plein aantrekkelijker te maken, buigen we ons deze weken over de mogelijkheden. En we roepen bij deze volgers van het stadsdorp met ideeën en plannen te komen. Het motto is nu eenmaal als vanouds: hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft een reactie

  1. Graag, groen op mijn platte dak! Ik heb zeker meer dan 30 m2. Ik heb alleen geen idee hoe ik hier een (financieel) plan voor zou moeten maken, dat is dan wel jammer. Weet iemand iemand?
    Groet,
    Siesa Moll

Geef een reactie

Sluit Menu