Verbeter de lucht in onze buurt en slaap beter. Doe mee.

Onderstaand een bericht van de gemeente Amsterdam. Er is subsidie mogelijk voor het aanleggen van groene daken en gevels. Over gevels is nog niet veel informatie beschikbaar, maar daar zitten we achteraan.  Een dijk vol groene gevels! Kijk! Dan heb je wat! Gezamenlijk aanvragen kan ook. 

Een groen dak, lekker koel

23 augustus 2018

Vond u het ook zo warm, de afgelopen periode? Wel lekker op het terras of in het park, maar niet in uw huis. Heeft u een plat dak, dan kunt u wat aan de warmte doen. Met uw eigen groene dak. Een groen dak is een dak bedekt met planten. U kunt hier subsidie voor krijgen. Groene daken houden uw huis koeler en ook de stad. Hoe zit dat dan?

Met een groen dak heeft u minder last van de zomerhitte. Het groen heeft namelijk een isolerende werking. De binnentemperatuur ligt er zo 3 á 4 graden lager door. Ook de lucht boven het groene dak wordt minder warm dan bij een ‘normaal’ dak, doordat de planten water verdampen. Met veel groene daken wordt dus ook de stad koeler.

Waterberging

Er moet natuurlijk wel wat te verdampen zijn. Bij aanhoudende droogte heeft uw dak extra water nodig. Daar kunt u bijvoorbeeld voor zorgen met een extra waterberging onder de planten. Die bouwt u voordat u het groene dak aanlegt. Een ander voordeel van meer waterberging, is dat er meer soorten planten kunnen groeien.

Laat u informeren

En u kunt meer doen met natuur op het dak. Leg een paar grote takken op het dak, plaats een bijenhotel of een waterschaal voor vogels. Laat u goed informeren door een groendak-bedrijf over de mogelijkheden voor úw dak. Hoe beter het dakontwerp is voor biodiversiteit en waterberging, hoe groter de kans is dat u subsidie toegewezen krijgt.

Meer subsidie beschikbaar, vraag snel aan

Amsterdam streeft naar meer groene daken in de stad en stelt hiervoor subsidie beschikbaar. Er is tot het einde van het jaar zelfs extra geld ter beschikking gesteld, zodat we nog meer aanvragen om subsidie kunnen honoreren. Wacht niet te lang met aanvragen. We behandelen deze aanvragen per kwartaal. Dien uw aanvraag dus in vóór eind september, of vóór eind december. U kunt tot 50% van de te maken kosten terugkrijgen. Bewoners, bedrijven, eigenaren en huurders (met toestemming van de eigenaar) kunnen allemaal subsidie aanvragen. Na ontvangst van subsidie, heeft u een jaar lang de tijd voor het aanleggen en de eindafrekening. Bekijk de voorwaarden.

Deze post heeft een reactie

  1. Erg goed allemaal. …, wij hebben grote lange daken uitermate geschikt voor veel groen , alleen wil woningbouwvereniging DE Key daar absoluut niet aan meewerken..hoewel ook De Key vandaag de dag het milieu hoog in het vaandel heeft.!!!Leuk die mode trend maar et moet niet te dichtbij komen , dat kost geld!!! Helaas… groet Myriam Corzilius

Geef een reactie

Sluit Menu