Het Parool over “inspraak”

Illustratie Parool

Een interessant artikel vandaag (27 juni 2018) van Patrick Meershoek over de manier waarop de Gemeente Amsterdam inspraak organiseert. Meershoek schrijft dat “participatie in Amsterdam geen serieuze zoektocht is naar de inbreng van de burger, maar een toneelstukje dat vrijwel elke week wel ergens wordt opgevoerd, in een zaaltje met koekjes, met flip-over en een externe deskundige die de opgedraafde bewoners gedurende urenlange en uitputtende sessies naar de gewenste uitkomst boetseert.” Zijn beschrijving komt wel heel dicht in de buurt van het toneelstukje dat de consultants van de Fietsroute Westerpark – Prins Hendrikkade in de Roode Bioscoop hielden. Kritiek, suggesties en alternatieven worden deskundig weggemasseerd. De flip-over was een video-projector die 3D-beelden liet zien en de koffie was bier, maar verder klopt alles.|
10 juli is er wederom een gesprek met de projectleiders over de alternatieven die de buurt oppert, alternatieven die goedkoper zijn, minder overlast geven en meer resultaat.
Lees meer op https://www.parool.nl/opinie/het-toneelstuk-van-de-burgerparticipatie~a4600569/

Deze post heeft een reactie

  1. krijg de link naar Parool niet geopend…

Geef een reactie

Sluit Menu