Wel en wee

Lees de column van Roos Schlikker vandaag in het Parool, woonachtig op de Dijk. Een indringend verhaal over haar zoontje dat vorige week werd geschept door een scoooteriste, en ‘gered’ werd door de Indiase overbuurman van het restaurant Baljaj. Verder uit Roos haar zorgen over de komst van Domino, dat in haar ogen een verdere achteruitgang zou betekenen in de winkelstraat. ‘Het prachtige Amsterdamse pandje moet als uitgifteplek dienen voor deeghompen, die door scooters worden opgehaald om ze door de stad te distribueren’, aldus Schlikker.

Ook de nieuwe tattooshop in voorheen Trivaldi moet het ontgelden. ‘Nu flikkert de godganse dag een hysterisch neonlicht dat toeristen naar binnen lokt die er tatoeages van hasjbladeren laten zetten.’ Ach ja. Goed dat Schlikker zo waakzaam blijft. Haar conclusie: de stad verloedert, de stad verruigt, vergroft en vervuilt.’

 

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft een reactie

  1. Zit het net te lezen, was ontroerd door de burenhulp ter plaatse van het ongeval.
    Feit blijft dat het loeidruk en gevaarlijk oversteken is op De Dijk!
    Fijn dat Roos niet alleen ons maar ook alle Paroollezers hierop wijst.

Geef een reactie

Sluit Menu