Snorfiets moet omrijden

De snor- en bromfiets moet vanaf 1 juli op de rijbaan en mag niet langer op het fietspad. Dat is goed nieuws voor de Haarlemmerdijk en – straat om verschillende redenen: ze veroorzaken steeds vaker ongelukken, ze zijn lawaaierig en ze verspreiden fijnstof. De landelijke regelgeving gaat eerder in dan verwacht. Omdat de drukte op het fietspad in Amsterdam in snel tempo toeneemt, wordt de maatregel eerder van kracht.

Toch is het niet zomaar in te voeren. De gemeente moet een verkeersbesluit nemen en doet dat naar verwachting deze zomer. Daaronder vallen alternatieve fietsroutes en de verplichting een helm te dragen. Er zullen ook verkeersborden geplaatst. Een voorgestelde fietsroute is die langs het spoor over de Haarlemmer Houttuinen. Een ontwerpverkeersbesluit ligt vanaf 14 augustus ter inzage, vanaf dan kunnen weggebruikers in beroep gaan.

De details zijn te lezen op amsterdam.nl/scooter en het voorlichtingsnummer is 14020.

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 3 reacties

  1. Mooi!! Graag ook de scooters en auto’s verbieden op de dijk (m.u.v. bezorgdiensten etc)

  2. Als u toch bezich bent met veiligheid kan er dan ook iets worden gedaan aan de bellende appende internettende op de stoep fietsende agressieve fietsers gedrag dat zou de buurt toch ook wat veiliger maken het is niet altijd het gemotoriseerde verkeer

Geef een reactie

Sluit Menu