Een bak op de stoep

bak1Maanden geleden werden ze al aangekondigd en daar staan ze dan nu, klaar om gevuld te worden met viooltjes en varens: de plantenbakken die eerder meer succes in de Haarlemmerstraat zijn geplaatst. Er zijn – zo op het oog – geen autoparkeerplaatsen voor opgeofferd wel een paar fietsenrekken, want dat was een bezwaar van sommige ondernemers.

Het geeft hoe dan ook de Haarlemmerdijk en -plein een groener aanzien en levert hopelijk een bijdrage aan de terugdringing van fijnstof. Vanaf 1 mei geldt overigens een verbod op vervuilende scooters die voor 2011 zijn gefabriceerd. Zowel voor plantenbakken als het verkeer geldt: handhavers let op uw zaak.

bak2

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 4 reacties

  1. Heel fijn de plantenbakken. Echter, er is in de straat een groot tekort aan plekken om fietsen te parkeren; dat geldt voor bezoekers en voor bewoners, waarom ondernemers liever plek hebben voor 1 auto dan voor pak ‘m beet 10 fietsen, is mij een raadsel.

  2. Leuk meer groen in de straat! Maar erg irritant dat dit ten koste gaat van fietsenrekken kennelijk. Als bewoner wil ik wel veilig mijn fiets kunnen vastmaken aan een paaltje/rekje. Heb ooit 1x de fout gemaakt om deze op de Dijk los neer te zetten en de volgende dag was de fiets weg! Dus ik sluit me aan bij Hans en plaats zo mijn vraagtekens bij dit besluit. Ik kan ook niet begrijpen waarom winkeliers hier bezwaar tegen zouden willen maken. Mvg, Bartjan

  3. Ik zag een vergunning aanvraag langskomen voor een verbod op bussen vanaf de Willemsbrug richting cs miv 22 juli dus dat is weer een positief iets. Geld niet voor bestemmingsbussen.

  4. ik wordt gek van die groene felix huur scooters die doorlopend overal in de buurt in de weg staan, er is al zo weinig ruimte voor bewoners. lekker makkelijk je zaak op straat , hun leuk verdienen, wij de overlast.

Geef een reactie

Sluit Menu