Domino Domiwel

De afhaalpizzeria Domino mag er volgens het dagelijks bestuur van de gemeente wel komen, is dinsdag 24 april bepaald. Er zijn geen juridische beletsels om de zaak te verbieden, want het gaat om detailhandel die in het pand is toegestaan.

Voor de omwonenden is het een teleurstellende beslissing. Ze vrezen overlast van bezorgers die zich aan de achterzijde van het pand verzamelen, en voor de afvoerpijp die in de buurt van de balkons zijn geplaatst. In een overleg met de wijkraad op 23 april verkondigde lid van de stadsdeelcommissie Noah Sevenhoven van Groen Links zich al zorgen te maken over de komst van Domino naar de Haarlemmerdijk.

Het onderwerp winkeldiversiteit en leegstand nemen een prominente plek in op de (politieke) agenda. Het laatste woord over Domino is nog niet gezegd.

 

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 5 reacties

  1. Hoop dat die prominente plek winkeldiversiteit op de politieke agenda z.s.m resultaat oplevert!
    Wat een deceptie.
    Kunnen wij hier als bewoners alsnog/weer iets tegen doen?
    Sowieso nooit daar een pizza bestellen!!!

  2. Wat een sof. Teleurstellende beslissing. We moeten denk ik in de actie! Spandoeken, petitie, flyeren, straatverf etc etc.

Geef een reactie

Sluit Menu