Ooievaars in het park

Ooievaars in het park

Ja de lente komt, beste mensen, ijs en weder dienende. De schaatsen kunnen weer in het vet, de planten weer onbedekt. En zie daar, er zijn zowaar ooievaars neergestreken in het Westerpark, geen alledaags verschijnsel. Ze trotseren het fijnstof, het scooterlawaai en het kindergeschrei. Welkom!ooievaar

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Deze nog jonge Ooievaars waren er vorig jaar ook.in het Westerpark (het zijn waarschijnlijk nakomelingen van het stel ooievaars dat al jaren in het Vondelpark woont en jaarlijks voor nageslacht zorgt /En het is bekend dat ooievaars net als andere trekvogels vaak terug keren naar hetzelfde nest. Deze ooievaars worden dagelijks gevoerd door een mevrouw met vers visafval . Vorig jaar was er geen nageslacht ( ik weet ook niet of dit stel man en vrouw, het broer en zus/nichtje is ) we zien het wel of het dit jaar lukt.

  2. leuk die fotos van het jacht en de ooievaar…! Heleen

Geef een reactie

Sluit Menu