RECHTZAAK en RUIILEN ZONDER HUILEN

Goedemorgen lieve buurtbewoners,

Er gaat later deze dag nog een nieuwsbrief komen met informatie over: de fietsenwinkel Provelo die zich vestigt op de Dijk nummer 140, de geweldige buurtborrel van afgelopen zondag, de samenwerking met andere buurtcomites en met stadsdorp Jordaan Noord, de feestverlichting op de De Dijk, de flyer voor Vinkenstraat en Houttuinen, en de acht plantenbakken die op de Dijk gaan komen. Maar eerst twee dingen die haast hebben:

Siesa is een buurtbewoner de in de zaak omtrent de vestiging van Domino’s tijdens de zitting op 13 februari spreektijd krijgt. Zij moet werken en kan niet bij de zitting aanwezig zijn. Een andere buurtbewoonster, Eliza, gaat wel spreken. Siesa heeft via deze site een oproep gedaan of iemand bereid is om haar spreektijd over te nemen. Het is een unieke kans om toe te lichten wat de bezwaren zijn tegen de enorme pijpleidingen die Dominos, zonder vergunning, heeft geïnstalleerd aan de achterkant, op de daken en langs de gevels van woningen die uitkijken op de Haarlemmer Houttuinen, vanwaar ook de distributie van de pizza’s zal gaan plaatsvinden. En zo zijn er nog een paar gegronde redenen te vertellen waarom een distributiebedrijf van pizza’s niet gewenst is in onze winkelstraat en dichtbevolkte buurt. Wil iemand de spreektijd van Siesa overnemen? Meld je.

En dan:  RUILEN ZONDER HUILEN

Morgen om vier uur gaat het plaatsvinden. Of niet. Als er niets te ruilen valt, dan is het natuurlijk ook prima, maar wij willen weten of er mensen komen of niet. Dus meld je nu aan. Dan weten wij waar we aan toe zijn.  Dit in verband met de lokatie en de drank. Voor de buurtborrel had bijna niemand zich opgegeven en we waren toch met 25 mensen. Maar dat was in een café, dus geen probleem. Maar RUILEN is bij iemand thuis en die persoon wil weten waar hij aan toe is. Als er minder dan vijf mensen zijn, dan later we dit voorbij gaan. Het is voor ons ook een beetje zoeken naar waar er behoefte aan is in de buurt. Dus geen probleem als Ruilen afvalt.

Later oude dag een volgende nieuwsbrief. Fijne dag allemaal.

 

Deze post heeft 3 reacties

 1. Dank voor de update Maria!
  Gelukkig wil Martin Kars voor mij het woord doen, hij krijgt van mij een machtiging mee en dan is dat geregeld. Ik ben heel benieuwd wat het oplevert, de zitting.
  Martin alvast heel erg bedankt!
  Liefs en groet,
  Siesa

  1. Morgen ben ik, bovenbuurvrouw van Siesa, ook aanwezig op de hoorzitting. Ik heb ook spreektijd gekregen. Ben benieuwd hoe het allemaal uit gaat pakken. Groet, Sandra

 2. wil wel komen op de ruilmiddag. En dank je wel voor de snelle reactie! Ik hoor wel waar…..?

Geef een reactie

Sluit Menu