Laatste nieuws

Huilen Zonder Ruilen:

bij ons staat het huis vol met lelijke vazen die maar niet stuk gaan,  hele dure schoenen die helaas níet, zoals de verkoper beloofde, na een paar weken strompelen een ruime maat zijn uitgelopen, kussens die te hard of te zacht zijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Behalve wij blijken er op Dijk en Plein  uitsluitend mensen te wonen die in wijs beraad en zonder spijt, hun spulletjes bijenkaar gekocht hebben. Maar: laten we jullie niet zien, met een kleedje voor de deur op Koningsdag. Enfin, dit is een grappig bedoelde inleiding om te verhullen dat het wel degelijk huilen is hier. Huilen zonder ruilen, want het gaat niet door.

DOMINO’S

Zie het vorige bericht over de rechtszaak op 13 februari. Inmiddels weten we dat Marin gemachtigd is door Siesa om het woord te voeren. Met name voor de mensen van de Haarlemmer Houttuinen gaat de vestiging belastend worden. We krijgen tijdens de zaak geen spreektijd, want er zijn maar twee mensen die bezwaar hebben aangetekend en die voeren het woord, maar komt allen naar de zitting. Dat ze weten bij Domino’s en bij de rechtbank dat er groot draagvlak in deze buurt is om Domino’s geen vestigingsvergunning te verlenen. Het adres is Amstel 2, zie het bericht over de Domino’s eerder deze week. Amstel 2 is het stadhuis.

PLANTENBAKKEN

Er komen acht grote plantenbakken op de Dijk. Wij zijn er niet blij mee, want het is al zo enorm vol, maar het besluit is genomen en de bewoners zijn op de hoogte gebracht, onder andere via de wijkkrant De Gouden Reael. De beslissing is genomen en het schijnt dat de meeste bewoners het een heel goed idee vinden. Althans, er is vanuit de wijk gevraagd om meer groen. En dit is het geworden.

Maar donderdag 22 februari kunnen we in het cafe  van de Volksbond (tegenover Marqt) vanaf 17.30 uur terecht voor  nadere informatie die door de ontwerpster van de bakken, de Landschapsarchitect Sanne Hoorn gegeven zal worden. Dit is op verzoek van een zestal bewoners. De heer Roel Piera, die het café De Volksbond bestiert ,zorgt voor een maaltijd aldaar. De Volksbond is een café voor dak-en thuislozenopvang.  Roel wil proberen om in de avonden, als het café dicht is, zijn lokatie te gebruiken als buurtrestaurant. We kunnen dus informatie krijgen over de bakken die er komen( Waar? Ten koste van fietsplekken?  Wie verzorgt het onderhoud? etc.) en tezelfdertijd een happie mee eten.

We moeten ons ervoor aanmelden, ivm de aanwezige ruimte etc. roel.piera@vbscw.nl  of 0610055363
We waren op een overleg van buurtcomité Haarlemmerolie. Heel concreet is het directe resultaat daarvan dat buurtgenoot Marina aan drie mensen computerles gaat geven. Dit is weliswaar bijvangst, maar wel fantastische bijvangst. We hebben daar behalve met Myra de winkelstraatmanager en Barbera de gebiedsmakelaar met Matthew gesproken. Hij wordt gebiedsmakelaar hier, wist van wanten en van aanpakken. Welkom Matthew.
Over een week gaan wij van dijkenplein flyeren in De Vinkenstraat en de Haarlemmer Houttuinen. We hopen zo meer mensen bij ons stadsdorp te betrekken. We gaan kijken of buurtcomité Vinkenstraat en buurtcomité Haarlemmerolie en wij van dijkenplein  de handen ineen kunnen slaan. Ook gaan we kijken of we aansluiting kunnen vinden bij stadsdorp Jordaan Noord. Dat begint bij de Rozengracht en komt dan onze kant op. Qua regio sluiten we bijna naadloos op elkaar aan. Check wat ze doen op: stadsdorpenamsterdam.nl en dan doorklikken naar stadsdorp Jordaan.
PROVELO
Op de Haarlemmerdijk 140 komt een fietsenwinkel PROVELO.  Tot onze schrik zagen we op hun etalage ‘rental’ staan, maar nadat we hier met Myra de winkelstraatmanager over hebben gesproken, is dat woord verdwenen.
BUURTBORREL
De buurtborrel in De Oranjerie was afgelopen zondag heel gezellig en druk bezocht met een gastverschijning van de acteur René van ’t Hof. Voor een volgende keer misschien naar het achterste gedeelte van café Hegeraad? Daar was het rustiger dan in de volle Oranjerie. Op deze foto de eerste lichting van half vijf. IMG_5352

Deze post heeft 6 reacties

 1. Hahahaha, echt computerles kan ik het niet noemen. Maar deze “computerles” is bedoeld om een aantal buurtbewoners de weg naar de website DijkenPlein te wijzen.
  Deze buurtgenoten beschikken namelijk niet over een digitaal systeem, zoals computer, iPad, tablet, IPhone of Smartfone). Jawel, ze zijn er nog, zij behoren tot wellicht de “de laatsten der mohikanen” en dit wel met alle respect.
  Gelukkig bestaan er genoeg maatschappelijk/sociale ruimten waar het digitale verkeer kan plaatsvinden, zoals de Openbare Bibliotheken en internet café’s, om maar een voorbeeld te noemen. En zo ook kunnen deze buurtgenoten volop gaan genieten van het zo belangrijke buurtnieuws op de website PleinenDijk. Ik heb mijn adresgegevens en telefoonnummer bij hen achter gelaten…..en nu maar hopen dat hieruit een afspraak volgt.
  Het is een stukje activiteit dat aansluit bij het Stadsdorp.

 2. De fietsenwinkel op de Dijk heeft dan wel het woord ‘Rental’ verwijderd, alleen staat er nu op het raam ‘City Bikes’. Slim gedaan hoor, want dat betekent uiteraard hetzelfde.
  En gaat nu de fietsenzaak: ‘Fietsland’ op het Haarlemmerplein zijn deuren sluiten? De beide zaken zijn drie minuten lopen van elkaar verwijderd en ‘Fietsland’ staat voor koop, huur en reparatie. Maar ja, alle toeristen en dagjesmensen wandelen natuurlijk het eerst langs de zaak op de Dijk.

 3. Even iets anders: Ymere heeft de Haarlemmerpoort verkocht aan Stadsherstel Amsterdam. Ik had belangstelling getoond om de poort gezamenlijk als buurt te kopen, maar vandaag kreeg ik van Ymere te horen dat het Stadsherstel geworden is. Nou ja, het had slechter gekund.
  Rogier Noyon

  1. Het had slechter gekund, inderdaad. So be it.

 4. Lieve Dijk en Pleiners,

  Gelukkig niet weer een pizzarestaurant, delftsblauwemolentjes winkel of stroopwafeltent, maarrr een geweldig nieuw restaurant geheten ROEBLING’s Haarlemmerstraat 118; in voormalig bankgebouw.
  Ik heb er zondagavond gegeten, was top, tot en met het brood en het koekje bij de koffie is home-made.
  Inrichting met oude en nieuwe elementen heel goed bedacht door de chef-kok!
  Lijkt mij een unieke plek voor de volgende buurtborrel. Heb het al voorgelegd aan diezelfde kok van het lekkere brood.
  Achterin is een soort podium waar wij met elkaar kunnen borrelen en bijpraten.
  De eigenaren vinden het ook heel leuk om andere ondernemers en buurtbewoners te ontmoeten. Ik heb natuurlijk ook meteen over ons Dijk en Plein commissie verteld.
  Dan zou het zondag 4 mrt. 16.00 uur worden.
  Hoor graag of dit een goed plan is.

  Grtjes
  Doreen Canne Meijer

 5. Zowel het inmiddels voorgestelde café Hegeraad op de Noordermarkt (zeer leuk) als restaurant ROEBLING’s lijkt mij goede locaties voor de maandelijkse buurtborrel.
  Het voormalig bankgebouw ken ik als bankgebouw maar ik ken deze locatie ook als voormalig café Du Lac met de min of meer afgescheiden ruimten.

  We merken via deze site wel welke locatie het gaat worden volgende week zondag 4 maart (2018).

Geef een reactie

Sluit Menu