Wat betekent het Besluit van de gemeente voor onze buurt?

Wat betekent het Besluit van de gemeente voor onze buurt?

Hieronder een stuk uit de NRC.

Dit betekent, beste buurtbewoners, dat handhaving meer juridisch fundament heeft om op het voorbereidingsbesluit te handhaven. Op de Dijk 140 komt een fietsenwinkel; PROVELO. Provelo zit ook op het Spui en verhuurt daar fietsen. Dat was al voor 6 oktober, dus dat mag blijven. Maar dat is dus, en dat hebben betreffende ambtenaren ons verzekerd, hier echt verboden. Ook kan er strenger gehandhaafd worden op winkels die er uitzien als toeristenwinkels maar dat volgens eigen zeggen  niet zijn. Goed nieuws dus. Inmiddels zijn de letters RENTAL op het raam van de PROVELO winkel gereduceerd tot R  AL.   Een slag om de arm? Spijt halverwege?

Lees ook de nieuwe artikelen onder de kopjes op de home page over van alles en nog wat.

Kaaswinkel Damrak moet toch weg

De kaaswinkel van de Amsterdam Cheese Company aan het Damrak moet weg. De rechter ziet de zaak als toeristenwinkel.

Door onze redacteur Bas Blokker ( NRC) Amsterdam.

De regelgeving voor toeristenwinkels in het centrum heeft de eerste juridische toets doorstaan. De rechtbank wees een klacht van de Amsterdam Cheese Company af. De eigenaar had in een bodemprocedure bezwaar gemaakt tegen het besluit van de gemeente om zijn winkel te sluiten.

De sluiting van toeristenwinkels is een van de maatregelen die de gemeente Amsterdam in oktober nam – na maanden geheime voorbereiding. Het gaat om een voorbereidingsbesluit; binnen een jaar na de afkondiging moet Amsterdam de maatregelen verankeren in een nieuw bestemmingsplan voor het gebied. Op grond van dat voorbereidingsbesluit is stadsdeel Centrum vanaf 6 oktober begonnen met de handhaving.

Lees meer.

Deze post heeft een reactie

  1. Goed nieuws! Er wordt opgetreden tegen verschraling.
    In dat kader ben ik ook zeer benieuwd wat de hoorzitting over de Domino’s Haarlemmerdijk 174 op dinsdag 13 februari tzt gaat opleveren. Hier krijg je de kans om mondeling toe te lichten wat je bezwaren zijn tegen de Domino’s op de dijk. Ik ben zelf dan niet in het land en kan er helaas niet bij zijn…wie wel?
    Groet van Siesa

Geef een reactie

Sluit Menu