Mag het een bakje minder?

Eind vorig jaar maakte de BIZ bekend dat ze nog acht boombakken wilde plaatsen op de Haarlemmerdijk en het Haarlemmerplein. Uit milieuoogpunt lijkt dat verdedigbaar maar gaan de bakken niet ten koste van de openbare ruimte? En zitten we daar op te wachten. Zie ook de rubriek Winkels, nieuws van de BIZ.bak1

Jaap Huisman

Jaap Huisman is schrijver/journalist voor o.a. Het Parool en de Groene Amsterdammer, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en mede-eigenaar van de deli Bayu aan de Haarlemmerdijk. Bayu is gespecialiseerd in Indonesische lekkernijen.

Deze post heeft 5 reacties

  1. Ik ben voor, hoe meer groen des er beter. En ja het moet geen afvalbak worden dat zou zonde zijn. Volgens mij worden ze onderhouden door de bezoekers van het koffiehuis tegenover Marqt dus ook dat is een positief punt.

  2. Ik zit niet te wachten op meer boombakken. Ik wil parkeerplaatsen terug!

  3. Ook ik ben voor groen op in Straat en op Dijk. Maar ik vrees dat de bakken zoals op de foto nog minder loop/wandelruimte op de trottoirs geven. Overigens is het risico aanwezig dat deze bakken inderdaad als afvalbakken gezien en gebruikt gaan worden en daar ben ik absoluut niet voor.

  4. Nog even een aanvulling op mijn vorig bericht: Een overleg vooraf met bewoners en winkeliers over de plannen van het plaatsen van deze bakken had plaats moeten vinden. Uiteindelijk zijn zij het die in dit gebied moeten leven (24/7) en werken.

    1. Zijn wij het helemaal mee eens. Martin gaat een WOB aanvragen. Wet openbaar bestuur.

Geef een reactie

Sluit Menu