Een week na de borrel

7 januari waren we met vijftig buurtbewoners op onze eerste stadsdorpborrel. Dat was gezellig en, werd er gezegd, voor herhaling vatbaar. Eens per maand? ‘Jaaaah, riepen wij. Bij jou thuis?’ Want nu waren we te gast bij Jaap en Bayu, maar toen wij, tegen middernacht, door Jaap de deur uit werden geduwd,  hoorden we hem zeggen:’Dit doen we nóg een keer, maar dan ergens anders.’  Wie woont er groot? Wie heeft een een studio in de tuin of een café op zolder? En anders mensen…. zullen we dan de volgende borrel in De Oranjerie  doen? Of een ander café? Er zijn 25 mensen die het vragenlijstje hebben ingevuld. Conclusie:  iedereen moet er nog aan wennen aan zelf met een vraag of een aanbod te komen. Dat is een kwestie van tijd. De site wordt zeer gewaardeerd en men is in voor meer gezamenlijke gezelligheidjes.  16 mensen zeggen zelf met een voorstel te komen. Dat is fijn en de interesse voor het volgende stadsdorpgebeuren  RUILEN ZONDER HUILEN is groot en gaat dus door op 11 februari. IMG_4995

EN VERDER?

Verder lag er op woensdag een man in de Singel die  door de waterpolitie gered werd.IMG_5037EN WAT GEBEURDE ER NOG MEER DEZE WEEK?

De tweetakt brommers mogen niet meer rijden in het centrum, maar hier komt Hans Baay nog uitgebreid op terug.

EN…….

we hebben een eenmalige subsidie gekregen van het wijkcentrum. Daardoor kunnen alle kosten die we nu gemaakt hebben aan onder andere de huis-aan-huis brieven, de huur van de Roode Bioscoop en deze site terugbetaald worden aan onszelf.

11 FEBRUARI: RUILEN ZONDER HUILEN.

Wij hebben een gitaar en nog veeeeeel meer waar we erg aan gehecht zijn, maar waar we toch vanaf willen. We willen de boel niet verkopen, want geld is ook maar geld. Maar…. valt er wat te ruilen? Zondag 11 FEBRUARI is het ruilen zonder huilen. Waarschijnlijk om vier uur en waarschijnlijk op een bovenetage op de Haarlemmerdijk. Nadere informatie volgt. Graag opgeven via deze site.

Tot volgende week.

 

Deze post heeft 6 reacties

 1. Jammer dat ik er niet bij was. Voor een volgende keer: ik heb geen grote kamer of zolder, maar wel een grote buitenruimte: dakterras, tuin… als het wat warmer is wil ik de buurt daar graag een keer ontvangen.
  Rogier

  1. Hallo Rogier, Ik horde het al van Maria,
   Ik ken jouw tuin en die lijkt me heel geschikt voor zo’n moment.
   Dank voor het aanbod, zullen we graag gebruik van maken.
   Groet Martin

 2. Ik vond de borrel ook heel geslaagd! En het leek mij inderdaad gezellig om er een terugkerend gebeuren van te maken. Als we het in de Oranjerie (of ander café) doen, hoeven we er verder niks voor te organiseren, lekker makkelijk. We bombarderen dan bijvoorbeeld de eerste zondag van de maand tot buurtborrelzondag, makkelijk te onthouden en iedereen die zin en tijd heeft, haakt gewoon gezellig aan. Robert heeft in de Oranjerie al gepeild of ze dat oke vinden, of er niet toevallig al altijd iets anders is en de Oranjerie vindt het prima.
  Ik weet niet hoe ik iets op de agenda krijg, maar wat mij betreft staat die borrel er iedere eerste zondag van de maand op. Robert en ik zullen zondag 4 februari in ieder geval vanaf een uur of 4 in de Oranjerie zijn en dan zien we vanzelf wel of er animo voor is. Het kan natuurlijk ook gerust ergens anders, helemaal als het straks weer lekker weer is, maar nu het nog zo donker, nat en koud is, lijkt een bruine kroeg me ideaal. Maar andere ideeën zijn natuurlijk welkom. Jaap en Bayu in ieder geval hartelijk dank voor de gastvrijheid van afgelopen keer!!
  Joke

  1. Beste Joke,
   Dank voor het informeren bij de Oranjerie, en dank voor jullie komst op de borrel,
   Ik ga kijken of we er bij kunnen zijn zondag de 4e februari
   groet Martin Kars

 3. Hé Joke
  Wat een goed idee! Zondag 4/2 ben ik erbij in de Oranjerie.
  En Jaap en Bayu nog heel hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en de heerlijke hapjes.
  Groet van Siesa

 4. Goed plan maandelijkse buurtborrel bij de Oranjerie te houden. Vrij van komen, vrij van gaan.
  Ik kom in ieder geval even “meeborrelen”.

Geef een reactie

Sluit Menu