En ineens is alweer het vrijdag 29 december geweest.

 

Het gaat er raar aan toen in december. Hebben jullie ooit gehoord van de augustusmaand? Of de januarimaand? Welnee, een maand heeft doorgaans genoeg aan zijn naam, zoniet December, oftewel De Decembermaand. De maand van bezinning, maar wij zien zelden zoveel mensen gehaast en geïrriteerd over de Dijk racen als in de… juist. Nog even volhouden, over drie dagen is het gelukkig al weer lente.

Hoe staat het inmiddels met Dijkenplein?

De Buurtborrel op 7 januari ( eigen fles meebrengen) begint om vier uur bij Jaap en Bayu, HAARLEMMERDIJK 135. Jaap en Shirley en Willemien en IJbrand en Frederique komen ook, dus nu we zijn met zo’n 25 menschen.

De volgende gebeurtenis is de ruilborrel. Op 4 februari om 16.00 uur gaan we ruilen zonder huilen en we drinken er wat bij. ( Eigen fles of thermoskannetje thee meebrengen) Graag aanmelden via de site onder STADSDORP en dan: VRAAG en AANBOD.

Als je daar toch bent….ja ja het is zover… abonneer je dan op Vraag en Aanbod. Want Dijk en Pleiners en andere buurtdieren… er kan vanaf nu via STADSDORP en dan VRAAG EN AANBOD direct met elkaar in contact getreden worden. Wie wil er wat? Wie heeft er wat nodig? Wie heeft een beetje liefde over voor een mens, een dier een plant? Wie heeft een beetje hulp nodig? Wie heeft een leuk plan? Wie wil wat organiseren? Wie heeft een goede tip? Wie wil waarschuwen? Kom maar door! We zijn open!

En verder: Heleen is met de gemeente in contact over de Planciustraattunnel. Er is nieuwe verlichting gekomen. En wat zijn de verdere plannen met de tunnel Heleen?

Onder WINKELS staat een bericht van gebiedscoordinator Barbera Lavell. Er is mogelijkheid tot inspraak betreffende de Haarlemmerpleinmarkt.

Jeantine onderzoekt hoe we meer volgers kunnen krijgen. Daar gaan we over praten met andere stadsdorpen, En… wie wil onze site van leuke mooie foto’s voorzien? Dan krijg je administrator toegang van de site beheerder.

Dus: 7 januari borrelen, 4 februari ruilen,  nadenken over markt op het plein, en ook een beetje nadenken over hoe winkeliers en buurtbewoners wat nader tot elkaar kunnen komen. Natuurlijk: Eigen Buurt Eerst. En dan betaal je maar wat meer voor je koffie of je slaatje. Bij  kledingwinkel ‘Natuurlijk’, hoek Binnen Dommerstraat- Haarlemmerdijk krijgen buurtbewoners altijd 10 procent korting. Kijk, dat vinden wij nou een mooi gebaar. De twee dames van Natuurlijk doen trouwens meer dan dat; ze nemen Greetje, al 94 jaar wonende in deze buurt, elke dag mee voor een bakkie koffie bij Beagles en Beans. Topvrouwen !

En lees even hoe de stand van zaken is rondom de nieuwe winkel Haarlemmerdijk 2. Onder ‘winkels’ natuurlijk.

TOT in 2018!!! Liever geen knallen op de Dijk, want dat geluid ketst tussen de huizen en is gekmakend hard.

 

Deze post heeft 4 reacties

 1. Plezierige doorstart voor allen in 2018, en dank aan alle initiatiefnemers!

 2. Gefeliciteerd en ,leuk dat het zo goed loopt met het nieuwe Stadsomroep dat je hebt opgezet ( met een aantal mensen)
  ik zelf heb deze week ook gewandeld met mijn Stadsdorp ben al een tijdje lid twee stadsdorpen in mijn omgeving ,woon op de grens centrum en Jordaan,en als je daar roept eigen buurt eerst zetten ze je buiten,dus ben niet zo blij met dat stukje tekst,verder is er zoveel aan de hand dat Faircity ook in 2018 nog actief zal zijn in de Haarlemmerbuurt en straat

  Dus,Maria
  Een
  gezellig gelukkig en tolerant,open en eerlijk 2018 gewenst
  Groet Myriam
  Faircity Amsterdam

 3. herman, davied en beja komen ook graag even langs!🍷👋🏻👋🏻

 4. Nog even reageren op de nieuwjaarsborrel bij de gastvrije heren Jaap en Bayu! Warm onthaal en heerlijke hapjes. Hoorde fluisteren dat dit maandelijks is!!! Haha nee hoor.
  Zo grappig, buren ontmoeten die ik in de 16 jaar dat ik hier woon nog nooit gezien, laat staan gesproken heb.
  Zodra ik mij niet meer een kruk met m’n krukken voel hoop ik mij meer te kunnen inzetten voor onze geweldige buurt.
  Heb jij alle ingevulde formulieren ontvangen Maria?
  Tot snel ziens
  Doreen Canne Meijer

Geef een reactie

Sluit Menu