Plantenbakken en buurtrestaurant

Het is me wat, met onze site. Jammer dat niemand zich aangemeld heeft om ons te helpen met het word press systeem. Daardoor hebben we het allemaal zelf moeten leren en kregen jullie vanmiddag zes lege blogs. Excuses. Maar nu is het nieuwe menu er en kunnen we eindelijk door naar de invulling. Voor nu even de laatste berichten die kort weer te geven zijn.

Op de buurtvergadering van 13 november in het West Indisch huis gaf de gemeente informatie over een aantal onderwerpen. Dat gebeurde op een prettige manier. Het was geen plenaire vergadering, maar bezoekers konden aan verschillende tafels aanschuiven waar gemeentemedewerkers tekst en uitleg gaven over verschillende onderwerpen. Hierover later meer. Maar er was ook een informatiestand van ons wijkcentrum. Ja, we hebben een wijkcentrum. Het heet ‘Jordaan&Gouden Reael’ en zit op de Elandsgracht, in het Claverhuis nummer 70. Wat kan je daar nou zoal van verwachten? Veel! Eerlijk gezegd hadden we dat niet verwacht, want we wisten niets eens dat we een wijkcentrum hebben, maar hier een greep uit wat ze aanbieden:

Groenploeg in een notendop.  Dit is gratis hulp voor in de tuin.

Gereedschapsuitleen in een notendop.  Gratis uitleen van alle tuingereedschap, waaronder een hogedrukspuit.

En, niet onbelangrijk: er is een buurt-activiteiten-uitleen.

Als het zover mocht komen dat we met de buurt een gluhwein gaan drinken, of een ontbijtje organiseren, dan kunnen we hier klaptafels, klapbanken en sta tafels lenen. En ook nog een tent van 6 bij 7, of een kleinere van 3 bij 3 en een heater. Dus wie er wat wil organiseren kan hier terecht voor de faciliteiten.

Meer informatie en contact betreffende de Groenploeg&Uitleen:

Kees Kramer

06-15584096

kees@jordaangoudenreael.nl

En nu nog eens iets: weten jullie dat we hier in de buurt een repair café hebben? Dat zit in activiteitencentrum Reel, Tussen de Bogen 16.  Elke dinsdag kan je daar terecht om je stofzuiger, je kapotte klokje of mixer te laten maken. ‘Er wordt door vrijwilligers de gelegenheid geboden om samen kapotte apparaten, fietsen, meubelen, speelgoed en/of kleding samen te repareren. ‘Dus je steekt er nog wat van op ook.

En verder:

Verder spraken we met  Roel Piera. Roel beheert Het Volksbond koffiehuis tegenover Marqt, op de Haarlemmerstraat. Dit koffiehuis vangt dak-en thuislozen op en is tot nu toe elke dag om 17.00 uur gesloten. Maar daar komt verandering in. Het Volksbond koffiehuis gaat binnenkort elke avond open en fungeert dan als buurtrestaurant. Op donderdag kan je er dan voor 5 euro eten en op de andere dagen voor 15 euro. Ken je die houten bakken aan de brugleuning aldaar? Die worden door de dak- en thuislozen onderhouden. Zo ook de grote bak voor Marqt. En van die bakken, 1.50 bij 1.50, zo zei Roel, komen er acht op de Dijk. Het is de bedoeling dat de buurtbewoners die samen met de dak-en thuislozen gaan onderhouden. Inspraak over de beplanting is mogelijk, kruiden behoren tot de mogelijkheden.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Ik had ontzettend graag op de een of andere manier een bijdrage willen leveren maar dat gaat niet lukken vanwege ziekte. Maar zolang het nog kan wil ik graag mijn kennis over de buurt delen. Ik was van 1994 tot en met 2002 bestuurslid van het wijkcentrum en heb gedurende die tijd en ook later nog als redacteur voor de wijkkrant geschreven. Ik ben ontzettend blij dat er zoveel animo en betrokkenheid is om onze buurt, de Gouden Reael, zo leuk en veilig te houden.
    vriendelijke groet van Eveline Brilleman.

  2. Jammer, was in buitenland. Ben reuze blij met deze relevante informatie. Bedankt Dijkenplein!

Geef een reactie

Sluit Menu