Nu even doorpakken!

010009007569Hallo beste buurtbewoners,

het is even stil geweest na onze avond in De Roode Bioscoop. Ik geloof dat we een beetje moe waren van alle werkzaamheden tot dat moment en even bij moesten komen. En dan was er natuurlijk het geweldige nieuws, vlak voor onze bijeenkomst, dat het stadsbestuur heeft besloten om de branchediversiteit, één van onze speerpunten, te gaan verdedigen. Dat haalt de scherpe kantjes, wat dat punt betreft, er een beetje af, althans… zo lijkt het. Nog maar even zien hoe het besluit in het bestemmingsplan komt.

Nu zijn wij, de oprichters van Dijkenplein, weer op krachten en nu komt het op jullie aan lieve buurtbewoners.  Wat gaat er gebeuren nav de ontmoeting in De Roode Bioscoop van 9 oktober? Er hebben een paar mensen blijk gegeven mee te willen doen aan het opzetten van een stadsdorp. IJsbrand, mensen uit de Buiten Dommerstraat, Jaap, Marian, Jona, Mas… nog meer leuke mensen die van ons stadsdorp het allerleukste stadsdorp van de stad willen maken? Graag! We moeten gaan praten over hoe we de site stadsdorp Haarlemmerbuurt vorm gaan geven, hoe we kenbaar maken dat het stadsdorp er is en wat we zouden willen met ons stadsdorp. Gaan we, zoals in De Pijp, de mogelijkheid aanbieden om elke zaterdag in een café samen het cryptogram van de NRC op te lossen? Gaan we elke maand borrelen? Kunnen we in kaart brengen wat er in onze buurt al allemaal gebeurt en wat er nog zou kunnen gebeuren ? Onze buurt heeft een enorme dynamiek.  Je voelt dat er heel veel potentie in deze buurt zit, maar we hebben ook een ingewikkelde structuur. Er zijn in verhouding tot de dijk, plein en straat, weinig straatjes waar mensen elkaar kennen. We hebben winkeliers die hier niet wonen, we hebben elke dag duizenden passanten. Dat maakt het leuk en levendig maar ook moeilijk om te weten wie nu eigenlijk je buren zijn, wat er leeft in de buurt, en wat er allemaal mogelijk is hier. Er is 9 oktober veel enthousiasme gebleken bij jong en oud voor een stadsdorp.  Dus…. mensen… meedenkers, plannenmakers, sitebouwers, buurtliefhebbers…als we nu eens 2 november bij elkaar komen? Als we met tien enthousiaste aanpakkers zijn is dan is dat al genoeg. Je wil graag maar je kan niet op die avond? Zeg ons wanneer je wel kan. Dan beleggen we misschien twee ontmoetingen. En hoor je nu voor het eerst van het stadsdorp? Kijk dan op stadsdorpenamsterdam.nl. Klik eens door naar Nieuwmarkt of de Pijp. Dan zie je wat ze daar allemaal doen en hoe leuk het is en hoe goed het werkt.

Over onze twee andere punten te weten de branchediversiteit en verkeer en milieu, volgt snel een up date.

 

 

Deze post heeft 14 reacties

 1. Nogmaals hartelijke dank voor initiatief, bijeenkomst, en plannen, met name die voor een Stadsdorp. Zodra die op poten staat (want in de opzet ervan kan ik weinig betekenen) zal ik graag actief deelnemen. Complimenten aan allen!

  1. Dank je wel Myra, kom je toch 2 november even kennismaken? Als we de boel gaan opzetten? Bij mij thuis. Haarlemmerdijk 131.
   Groeten,
   Maria

   1. Helaas, ben tot eind november bij kleinkinderen “stadsdorpje” spelen! Zoals gezegd blijf ik graag in contact bij concrete plannen. Succes! Myra Stark

 2. Beste Maria, 2 nov kunnen we niet. Overigens zijn we geen dijk of plein bewoners: we wonen in de 1ste Goudsbloemdwarsstraat tegenover Daalder. Maar aangezien we dagelijks over de dijk lopen, voelen we ons wél betrokken, en steunen we jullie initiatief!

  Volgende keer beter.

  Anne & Tom

  1. Wat leuk dat jullie zo betrokken zijn. Ik sprak toevallig net een oudere mevrouw die nu in de Watergraafsmeer woont en die heel lang een winkel in textiel heeft gehad in de straat waar jullie wonen.Bekend? Hou ons in de gaten. We gaan 2 november het stadsdorp opzetten en dat strekt zich verder uit dan alleen Dijk en Plein. We hopen dat jullie mee doen.bericht vlogt op de site.

 3. Goed plan, 2 november… weer in de Roode Bioscoop? Graag tot dan,
  Sesa Moll

  1. Sesa, het is 2 november bij mij thuis, Haarlemmerdijk 131. 20.00 uur. Kom je?
   Is maar een heel klein groepje. Meer is voorlopig niet nodig.
   Hartelijks,
   Maria

 4. Of het mij lukt om op 2 november as. aanwezig te zijn en of het lukt om een “steentje bij te kunnen dragen” aan de oprichting van een Stadsdorp weet ik niet maar laat maar weten hoe laat en waar ik mij moet melden.

  groet,
  Marjan H-W

 5. Dank je wel Marian. 2 november gaan we een eerst opzet maken. Daarna komt er een bericht op deze site en dan weten we je weer te vinden. tot dan.

 6. helaas kan ik 2 november er niet zijn, jammer! Misschien kan ik later een steentje bijdragen als het om iets gaat waar (kleine) kinderen bij betrokken zijn? Ik hou jullie site in de gaten! Veel plezier donderdag!

 7. Hoi! Ik ben letterlijk en figuurlijk wel een beetje een buitenbeentje. Woon immers pas sinds augustus vorig jaar in deze (fantastische!) buurt (in tegenstelling tot vele oud gedienden) en dan ook nog eens op het randje (hoek Korte Marnixkade / Haarlemmerplein). Maar mocht dat geen probleem zijn dan ben ik graag bereid, waar ik kan, een bijdrage te leveren.

  1. Wil dat zeggen dat je er 2 november bij bent Jeantine?

   1. Ja, mits het nog kan, ben ik erbij. Ik neem zelf wel een fles wijn oid mee!

   2. Kom maar Zevvy, Welkom.

Geef een reactie

Sluit Menu